Belföld

Több csontja is eltört a józsefvárosi villamosmegállóban leütött nőnek, letartóztatták a támadót

Letartóztatta a bíróság azt az 51 éves S. Gábort, akit azzal gyanúsítanak, hogy nyomkövetővel a lábán próbált kirabolni másfél héttel ezelőtt egy nőt Budapesten, a Kőbányai út – Könyves Kálmán körút villamosmegállóban.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint már két ügyben is vádat emeltek a támadóval szemben korábban életveszélyt okozó testi sértés miatt. A gyanúsított emiatt bűnügyi felügyelet hatálya alatt állt, amikor a mostani rablási kísérletet a megalapozott gyanú szerint elkövette.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított odalépett a tőle korábban útbaigazítást kérő nőhöz, majd a kezében lévő mobiltelefont követelte. Amikor a nő ezt megtagadta, a férfi megpróbálta kivenni a kezéből a telefont, a nő azonban erősen szorította, ezért ököllel nagy erővel arcon és fejen ütötte.

A nő az ütések hatására a földre esett, a telefont azonban továbbra is erősen markolta. A gyanúsított még ekkor is megpróbálta elvenni tőle a telefont, ezért a földön fekvő nőt még többször megütötte. A gyanúsított a bántalmazást a helyszínre érkező rendőrök felszólítására hagyta abba.  A megtámadott nő súlyos sérüléseket, köztük orrcsont és arccsont törést szenvedett.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, valamint jelenleg is több más büntetőeljárás folyik vele szemben. A Fővárosi Főügyészség két ügyben is vádat emelt ellene, mindkét ügyben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. A két ügyet később a bíróság egyesítette, az eljárásban a férfi nyomkövetővel biztosított bűnügyi felügyelet hatálya alatt állt. A kényszerintézkedés sem tartotta vissza őt attól, hogy újabb, jelentős tárgyi súlyú és kirívóan erőszakos bűncselekményt kövessen el.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett a Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség indítványával és letartóztatta a támadót, a végzés végleges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik