Belföld

Megverte, foglyul ejtette, nagy sebességgel száguldozott síró exével a kiskunhalasi ámokfutó

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Jármű önkényes elvétele és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség azzal a helyi férfival szemben, aki tavaly májusban foglyul ejtette az élettársát.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az elkövető szidalmazta és megverte a volt élettársát, erőszakkal elvette az autóját, majd az autóban ülő nővel kocsikázott, akit nem engedett kiszállni a járműből. Miután kifogyott az üzemanyag, a férfi szétbarmolta a kocsit.

A nő négy évvel ezelőtt szakított a férfivel az agresszív viselkedése miatt. Az ominózus délelőtt a férfi egy kiskunhalasi ismerősük háza előtt összetalálkozott a volt élettársával, aki egy személyautóval érkezett a helyszínre. A férfi ismeretlen okból dühbe gurult, és szidta az autóban ülő nőt. Benyúlt a kocsiba, megpróbálta kicsavarni a nő kezéből az indítókulcsot, valamint rugdosta, ütlegelte az exét, aki egy idő múlva kiszállt a kocsiból.

Ezután a férfi beült az autóba és elkezdte letépni a kormányburkolatot. A vezetékekkel beindította a járművet, hogy elhajtson vele a helyszínről. A nő könyörgésére végül kissé megnyugodott, és megegyezett vele, hogy elviszi őt egy benzinkúthoz. A nő ekkor a töltőállomáshoz hajtott, majd tovább indultak, mert a férfi nem akart kiszállni. A férfi ismét szidalmazni és ütni, rúgni kezdte a nőt, majd erőszakkal arra kényszerítette, hogy adja át neki a volánt.

ugyeszseg.hu

Az elkövető ezután a jogtalanul és erőszakkal megszerzett autóval összevissza autózott a sírva tiltakozó nővel a városban. Ámokfutása közben bezárta belülről az autót és könyörgése ellenére sem engedte el a nőt, hanem nagy sebességgel száguldozott. Egy dűlőútra érve azonban kifogyott az üzemanyag, ezért a férfi kiszállt és dühében ököllel beverte a kocsi szélvédőjét és az ajtókat rugdosta.

A nőt azonban továbbra sem engedte el, hanem erőszakkal visszarángatta a gépkocsiba. A nő segélykiáltásaira a helyszínen tartózkodó járókelők értesítették a rendőrséget. A volt élettárs nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, míg a szándékos rongálásokkal az ámokfutó 300 ezres kárt okozott az autóban. Az ügyész börtönbüntetést és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

A büntetett előéletű férfi az ámokfutást egy hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett börtön hatálya alatt követte el, ezért az ügyész ennek végrehajtását is indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik