Belföld

Videón, ahogy elrabolják egy nyugdíjastól a gurulós bevásárlókocsiját Kecskeméten

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Minősített rablás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly novemberben elrabolta egy ismerőse gurulós bevásárlókocsiját Kecskeméten.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a helyi férfi Kecskeméten, a Rákóczi úton összetalálkozott 84 éves ismerősével, aki a vasútállomásra tartott a gurulós bevásárlókocsival. A férfi felajánlotta az idős asszonynak, hogy elkíséri, ezért közösen sétáltak tovább.

A közeli parkon áthaladva a férfi hirtelen ráütött a nő t jobb kezére, amellyel a gurulós bevásárlókocsit húzta. Az ütés hatására idős áldozata elengedte a bevásárlókocsi fogóját, mire az ismerőse azt magához ragadta és elszaladt. A bevásárlókocsiban 8 ezer 200 forint készpénz, személyes okmányok, több szemüveg, orvosi iratok, ruhanemű, lakáskulcs, naptár és péksütemény volt.

Nem sokáig örülhetett azonban a zsákmányának, mivel a kecskeméti rendőrök alig másfél óra alatt elfogták a rablót. Az ügyészség fegyházbüntetést kért a bűncselekmény felismerésére, elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablással vádolt férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik