Belföld

Hat évet kértek a munkásra, aki mellkason szúrta a kollégáját, mert hangosan telefonált

Vádat emelt a Pest Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki egy évvel ezelőtt mellkason szúrta a kollégáját Vecsésen, mert túl hangosan telefonált.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy hat év börtönt és hat év közügyektől eltiltást kértek az emberölési kísérlettel vádolt férfira arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról. A vádlott vallomásával kapcsolatban azt mondta: „Beismerte, hogy ő szúrt, de azt állítja, hogy csak védekezett.”

Az elkövető és a későbbi áldozata együtt dolgozott egy építkezésen, továbbá együtt béreltek házat is Vecsésen. Az ominózus nap mind a ketten nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztottak el közösen, majd az elkövető visszavonult a saját szobájába.

Az este során a sértett felhívta a külföldön lakó feleségét, majd az elkövető megjelent a szobájában és felrótta neki, hogy túl hangosan telefonál. Ezen vitatkozni kezdtek. A vita során az elkövető visszalépett a saját szobájába, magához vette nyolc centiméter pengehosszúságú kését.

Ezután visszatért a sértett szobájába és a kést a kollégája mellkasába szúrta. Időközben a veszekedésre felébredt a velük együtt lakó munkatársuk, aki miután meglátta a szúrást, azonnal közéjük ugrott és ellökte a támadót. A megkéselt férfi a mellüregébe hatoló szúrt sérülést szenvedett el és közvetlen életveszélyes állapotba került. Csak a szerencsén múlott, hogy nem veszítette életét a támadás következtében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik