Belföld

Bármennyire igyekezett, mégis kapott egy kellemetlen kérdést a Kormányinfó után Varga Judit

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
A Pegasus-ügyről kérdezték a sajtó elől elsiető minisztert.

Megírtuk, hogy a délutáni Kormányinfón a szokásoktól eltérően Varga Judit igazságügyi miniszter is képviseltette magát, hogy röviden értékelje az Európai Bíróság szerdai döntését a jogállami mechanizmusról. Felszólalása után a miniszter azonnal távozott, anélkül, hogy a sajtó képviselői kérdezhették volna őt.

A Hvg ugyanakkor rést ütött a pajzson, kollégáik ugyanis az épület előtt, kamerával felszerelkezve várták Varga Juditot, és az adatvédelmi hatóság elnöke, Péterfalvi Attila jelentése nyomán a Pegasus-ügyről érdeklődtek nála.

Ebben a jelentésben Varga Judit korábbi állításaival ellentétben az áll, hogy a nemzetbiztonsági törvény kifejezetten az igazságügyért felelős miniszter jogkörébe utalja az engedélyezési jogkört és nem ad felhatalmazást annak átruházására. Varga Judit nem állt le hosszabban nyilatkozni, az autójához sietve azonban elmondta, szerinte a jelentés rávilágít arra, hogy minden jogszerű volt, és a lehallgatások engedélyezésére vonatkozó jog folyamatos átadásában sem talált semmilyen kivetnivalót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik