Belföld

Szolnoki szexuális erőszak: videóra vették, mit műveltek a lefogott kislánnyal

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség eredményesen indítványozta a Szegedi Ítélőtáblánál, hogy az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig letartóztatásban maradjon az a két szolnoki férfi, akiket az ügyészség egy kiskorú leánygyermek sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal, továbbá az egyik elkövetőt gyermekpornográfiával vádol.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a két férfi 2020 június közepén lefogták a családi házban tartózkodó kiskorút annak érdekében, hogy ne tudjon kiszabadulni, miközben egy társuk az akarata ellenére szexuális cselekményt végzett vele. A cselekményről egy ismeretlen személy kép- és hangfelvételt készített, majd azt elektronikus üzenetben elküldte az egyik férfi részére, aki a felvételt letöltötte és ezt követően a szolnoki családi házában tárolta a mobiltelefonján.

A Szolnoki Törvényszék a vádemelést követően fenntartotta mindkét férfi letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig. Az elsőfokú bíróság végzése ellen a két férfi jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség mint másodfokú ügyészség, egyetértve a törvényszék által kifejtett indokokkal, az elsőfokú végzés helybenhagyására tett indítványt. A Szegedi Ítélőtábla egyetértett az ügyészség indítványával és fenntartotta a két férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik