Belföld

Felmentését kérte a volt kollégáját agyonverő és levideózó budapesti férfi, életfogytiglant kértek rá

police.hu
police.hu

Súlyosabb büntetést kért a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség arra a budapesti férfire, aki 2018 októberében agyonverte a volt kollégáját Balassagyarmaton. V. Norbert 21 és fél év fegyházat kapott első fokon különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés  és garázdaság miatt. A fellebbviteli főügyészség az életfogytig tartó büntetés kiszabásáért fellebbezett.

A brutális gyilkosság még 2018 októberében történt. A 40 éves V. Norbert meglátogatta az ismerősét, akivel több helyi szórakozóhelyet is felkerestek Balassagyarmaton. Később azonban összevesztek, és az ittas férfi több alkalommal is mellkason és vállon ütötte ismerősét a település főutcáján.

V. Norbert és ismerőse a késő éjszakai, kora hajnali órákban a sértett anyukájához mentek, ahol a férfi megpróbált kölcsönkérni a későbbi áldozatától. Amikor a férfi közölte vele, hogy nem ad neki pénzt, akkor V. Norbert brutális módon ütlegelni és rugdosni kezdte.

Az emberi mivoltából teljesen kivetkőzött férfi az első másodperctől az utolsóig rögzítette mobiljával a bántalmazást, és az áldozata szenvedését. Ezeken pedig olyanokat mondott neki, hogy „megöllek” és a „saját lakásodban fogok végezni veled”.

V. Norbert a büntetőeljárás korábbi szakaszában azt mondta, hogy mind a ketten ittasak voltak, és abból pattant ki az egész, hogy vállon ütötte az ismerőse. De olyanokat is mondott, hogy a sértett a saját anyját is megverte, amikor vele kötekedett.

Ezért úgy döntött, hogy megleckézteti, és megmutatja majd neki másnap a bántalmazásáról készített videót, hogy lássa, milyen az, amikor egy kiszolgáltatott embert bántanak.

V. Norbert csak reggel vette észre, hogy az ismerőse semmilyen életjelet nem ad. Ekkor álnéven értesítette a mentőszolgálatot, s a mentőszolgálat diszpécserének utasítására megkezdte az ismerőse újraélesztését. A mentőszolgálat tagjainak kiérkezése után azonban elhagyta a helyszínt, és elment egy közelben lévő ruházati boltba, hogy új holmikat vegyen a vérrel szennyezett nadrágja és cipője helyett.

A 21 és fél évre ítélt férfi felmentéséért, míg védője felmentés és a büntetés enyhítéséért fellebbezett. Az ügyészség viszont az életellenes bűncselekményhez kapcsolódóan az aljas indokból elkövetés megállapításáért és életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabásáért fellebbezett azzal, hogy a másodfokú bíróság határozzon a férfi feltételes szabadságra bocsátásának legkorábbi időpontjáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik