Belföld

A Mol-vezér unokaöccse lett Völner Pál utódja a Fidesz választókerületi elnöki posztján

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Saját weboldalán tette hivatalossá a Fidesz, hogy Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere – egyben Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgató unokaöccse – váltotta Völner Pált a Fidesz választókerületi elnöki posztján – vette észre a 24.hu.

A kormánypárt oldalán a szervezeti keresőben már látható, hogy immár Hernádi tölti be Komárom, 2. számú választókerületének elnöki tisztségét. A 83 millió forint kenőpénz átvételével gyanúsított Völner Pál 2010 óta egyéni képviselője a térségnek, ám súlyos korrupció gyanúját fogalmazott meg vele szemben az ügyészség, ami után lemondott államtitkári posztjáról, de parlamenti mandátumát megtartotta.

Már biztos, hogy a Fidesz nem indítja őt újra az áprilisi országgyűlési választáson. Mint megírtuk, helyette Erős Gábor, Esztergom fideszes alpolgármestere a kormánypárt jelöltje. Ő korábban játékvezető és asszisztens volt, a többi közt a 2010-es labdarúgó-világbajnokságon Kassai Viktor segítőjeként tevékenykedett.

Hernádi Ádámot és a Fideszt is kerestük korábban a választókerületi elnöki tisztség betöltéséről érdeklődve, ám nem válaszoltak kérdéseinkre.

Ez a felállás egyébként azért érdekes, mert általában a választókerületi elnökök szoktak egyéniben indulni az országgyűlési választáson, ám ha Hernádi Ádámot jelölték volna Völner helyén, akkor le kellene mondania a polgármesteri posztról, és Esztergomban időközi választást kellene tartani. Erős jelölésével viszont erre nincs szükség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik