Belföld

Fojtogattak, mobilok ellopására kényszerítettek egy telefonbolti dolgozót Budapesten

Getty images
Getty images

Munkahelyéről kellett mobilokat lopnia egy telefonbolti alkalmazottnak. A BRFK tájékoztatása szerint egy férfi tavaly októberben leadta javításra szaküzletben a mobilját. A szervizelés nem sikerült, ezért a tulajdonos fenyegetéssel kényszerítette az alkalmazottat ara, hogy cserekészüléket lopjon neki a munkahelyéről.

Miután megkapta a mobilt, már azzal zsarolta a dolgozót, hogy elárulja főnökének a lopást, ha nem kap újabb telefonokat. Volt, hogy áldozatát a lakása előtt várta, egyszer fojtogatta is az utcán. Később már nem egyedül, hanem társával fenyegették a dolgozót, aki összesen csaknem harminc telefont adott át zsarolóinak, mintegy hárommillió forint értékben.

A hiány persze kiderült, és a megfenyegetett férfi február 8-án az üzlet tulajdonosával együtt tett feljelentést. Az egyik feltételezett zsarolót, a 43 éves B. Gyulát akkor fogták el a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai, amikor az aznapra követelt mobilt vette volna át. Társát, a 28 éves R. Zoltánt a hatvani otthonából állították elő.

A zsarolás elkövetésével gyanúsított két férfit őrizetbe vették a ferencvárosi nyomozók, és kezdeményezték a letartóztatását. A megfenyegetett férfit lopás gyanúja miatt hallgatták ki, ő szabadlábon védekezhet.​​

Ajánlott videó

Olvasói sztorik