Belföld

Baltával követelte a rendőröktől, hogy vigyék el a párját, különben ő vágja fejbe a szerszámmal

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Nógrád Megyei Főügyészség azzal a 32 éves etesi férfival szemben, aki tavaly májusban baltával fenyegetőzve követelte a rendőröktől, hogy távolítsák el otthonából az élettársát.

A férfi összeszólalkozott az élettársával, majd felhívta a segélyhívót és azzal fenyegetőzött, hogy megöli az élettársát, ha nem viszi el. Rövid időn belül újra telefonált, azzal, hogy nem fog várakozni, inkább belevágja a baltát. A kiérkező rendőröket az ittas férfi szóban is felszólította, hogy vigyék el onnan a nőt, mert ha nem teszik, akkor távozásukat követően a nő fejébe fogja vágni a baltát.

Mivel a nő jogszerűen élt ott, a rendőrök közölték a férfival, hogy az ingatlanból nem távolíthatják el. A férfi ezt követően a rendőröket kezdte életveszélyesen fenyegetni, hogy elérje a célját, majd felszólította őket arra, hogy lőjék le őt, mielőtt beléjük vágja a baltát.. A rendőrök ekkor a dühöngő férfit ártalmatlanná tették, megbilincselték és előállították.

A férfi kábítószert fogyasztott a balhé előtt, így ezért is felelnie kell. Az ügyészség három év fegyházbüntetést és három év közügyektől eltiltást kért a férfire terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette és kábítószer birtoklás  miatt arra az esetre, ha már az előkészítő ülésen beismeri a tettét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik