Belföld

Kilenc évet kapott a 11 éves nevelt lányával rendszeresen erőszakoskodó zalai férfi

Jogerősen is súlyos börtönévekre számíthat az a zalai férfi, aki rendszeresen fajtalankodott az élettársa 11 éves kislányával. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben a férfi korábbi kilencéves börtönbüntetését.

A zalai férfi egy internetes társkeresőn ismerkedett meg a későbbi élettársával nyolc évvel ezelőtt. Az asszony három évvel ezelőtt hozzá is költözött a 11 éves gyermekével.

A speciális iskolában tanuló kislány szorosan kötődött érzelmileg a férfihez, aki részt vett a nevelésében és a gondozásában is. Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfi 2019 augusztusáig többször is szexuális cselekmények eltűrésére kényszerítette a felügyeletére bízott gyermeket, amikor nem volt otthon az élettársa.

A Zalaegerszegi Törvényszék kilenc évre ítélte a férfit szexuális erőszak miatt. Az elsőfokú ítélet ellen a védelem felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A fellebbviteli főügyészség azonban az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik