Belföld csatatér '22 - budapest 3. evk

Kilép az LMP-ből és függetlenként indul a választáson Hajdu Mária

Hajdu Mária / Facebook
Hajdu Mária / Facebook

13 év után kilép az LMP-ből és független képviselőjelöltként elindul az áprilisi választásokon Hajdu Máriajelentette be csütörtökön a Facebookon. Ellenfele a budapesti XII. kerület 3. egyéni választókörzetében Fürjes Balázs (Fidesz) és Hajnal Miklós (Momentum, egyesült ellenzék) lesz.

Szerdán derült ki, hogy az LMP felfüggeszti Hajdu tagságát. Erről maga a politikus számolt be, aki azt írta, az alapításkor nem gondolta volna, hogy egyszer fegyelmi eljárást kezdeményez ellene a párt elnöksége. Bejegyzésében arra utalt, hogy az eljárás oka az lehetett, hogy feltette azt a kérdést: „Hajnal Miklós miért hazudhat a saját végzettségről, és miért állíthatja következmények nélkül magáról azt, hogy ő közgazdász, amikor egyértelműen nincs ilyen végzettsége”.

Hajdu jelenleg önkormányzati képviselő a XII. kerületben, a 2019-ben a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik kompenzációs listájáról szerzett mandátumot. Csütörtöki Facebook-posztjában egyaránt kritizálta a Fideszt és az egyesült ellenzéket is, szerinte „egyik eredménye a mohó, dömperként robogó nemzeti burzsoázia”, a másik pedig „bizalmat kapott a fővárosban, de nem tud élni a lehetőséggel”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik