Belföld

Így reagált a Fidesz Bangóné diplomabotrányára

MTI Fotó: Kovács Tamás
MTI Fotó: Kovács Tamás

Nem ez az első eset, hogy egy baloldali politikusról kiderül, hazudott a képzettségét illetően

– így kezdődik a Fidesz vasárnapi közleménye, amelyben a kormánypárt reagál Bangóné Borbély Ildikó ügyére. Mint ismert az MSZP Országos Elnöksége január 23-i rendkívüli ülésén megállapította, hogy Bangóné „az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a Magyar Szocialista Párt közösségét”. Ezért az szocialista politikus mától nem tagja a pártnak, az MSZP nem indítja őt a parlamenti választáson, egyúttal felszólítja a parlamenti mandátuma visszaadására.

Kapcsolódó
MSZP: Bangóné hazudott a végzettségéről, nem tagja többé a pártnak
Nem indítják a választáson és parlamenti mandátumának visszaadására szólítják fel a magának közgazdász diplomát hazudó politikust.

A Fidesz szűkszavúan reagált a történtekre, a párt a kiadott rövid közleményében arra emlékeztetett, hogy „Hajnal Miklós azt állította, hogy közgazdász, miközben nincs is diplomája. Karácsony Gergely pedig azzal tévesztette meg az embereket, hogy van angol nyelvvizsgája.

Most Bangóné Borbély Ildikó bukott le, kitudódott, ő is hazudott a diplomájáról. A baloldal már csak ilyen, nem lehet elhinni nekik semmit sem

– vonja le a konklúziót a Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A kiemelt képen Ungár Péter, az LMP  és Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd parlamenti képviselője beszélget, mellette frakciótársa, Bangóné Borbély Ildikó az Országgyűlés alakuló ülésének kezdete előtt 2018. május 8-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik