Belföld

Tagad a száz kilométeren át menekülő ámokfutó, letartóztatták – videóval

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Őrizetbe vette a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és folytatólagosan elkövetett közúti veszélyeztetés miatt azt a férfit, aki több településen, megközelítőleg 80-100 kilométeren keresztül menekült a rendőrök elöl.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, és azt mondta, hogy nem veszélyeztette a rendőr életét. A férfi nem tett panaszt a gyanúsítás ellen, és érdemi védekezést terjesztett elő.

A gyanúsítás szerint az érvényes jogsi nélkül vezető sofőrt kedd hajnalban akarták intézkedés alá vonni Debrecenben. Ő azonban a rendőri jelzésre nem állt meg, és a 4-es számú főútvonalon Püspökladány irányába menekült. Az autót több rendőrségi szolgálati gépkocsi követte, ismétlődően megállásra hívták fel, de ennek a férfi továbbra sem tett eleget, hanem tovább menekült.

Végül a Nádudvar–Hajdúszoboszló–Hajdúszovát útvonalon visszaérkezett Debrecenbe, ahol a földutakon szem elől tévesztették a rendőrök. Rövid időn belül a Készenléti Rendőrség tagjai az álló, de járó motorú járműben megtalálták a férfit, megpróbálták intézkedés alá vonni, de Ő kivonva magát az intézkedés alól újra menekülni kezdett.

A férfit a négysávos 47-es számú főútvonalon megpróbálták úgy megállítani, hogy egy rendőrségi gépkocsi a bal oldali belső sávban keresztben megállt, míg egy rendőr az elkövető által is használt külső forgalmi sávban, az úttest szélén állva, fehér fényű lámpával körözve megállásra utasította.

Amikor a férfi a fényvisszaverő csíkkal ellátott rendőrségi egyenruhában lévő rendőrt meglátta, addigi 120-140 km/h-s sebességét nem csökkentve a további menekülés szándékával gépjárművét az intézkedő rendőr felé kormányozta, aki az elütését csak úgy tudta elkerülni, hogy elugrott a gépkocsi elől.

A nyomozó ügyészség elrendelte a többszörösen büntetett előéletű férfi őrizetét, és indítványozta a letartóztatását.

Frissítünk! 16:00

Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró szökés, elrejtőzés, és bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a bűnösségét továbbra is tagadó férfi letartóztatást. A korábban lopás, és garázdaság miatt is felelősségre vont férfi fellebbezett a végzés ellen, így az nem végleges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik