Belföld

Tagad a 16 éve meggyilkolt Koncz Judit volt élettársa, azt mondja, semmi szégyellnivalója sincs

police.hu
police.hu

Csütörtökön folytatódott a Szegedi Törvényszéken annak az előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberöléssel vádolt D. Lajosnak a büntetőpere, akit azzal vádolnak, hogy 16 évvel ezelőtt megölte a volt élettársát, Koncz Juditot, majd a holttestét bedobta a Tiszába.

D. Lajos és a nő a 2003-ban ismerkedett meg egymással, majd élettársi viszonyukból egy évvel később közös gyermekük született. Amíg a férfi Németországban ült börtönben, addig a nő beleszeretett egy ismerősébe, és hozzá is költözött.

D. Lajos látszólag elfogadta ezt, valójában azonban elhatározta, hogy bosszút áll, megöli a nőt és megszerzi gyermekük felügyeleti jogát. A férfi tudta, hogy hol lakik az exe és így azt is, hogy az ingatlant kutyával őrzik, ezért a kutya ártalmatlanná tétele érdekében mérget szerzett be, s eltervezte az asszony megölésének főbb mozzanatait, és várta az alkalmat a terv végrehajtására.

A 26 éves nő 2006. július 21-én este a gyermekével egyedül volt otthon. A vád szerint a férfi éjszaka bement az udvarra, megmérgezte a házőrző kutyát, majd a közös gyermeküket a házban hátrahagyva elhurcolta az élettársát, és olyan súlyosan bántalmazta, hogy meghalt. Ezt követően pedig a Tiszába dobta a holttestét. 

Leplezni akarta a tettét, ezért az áldozat biciklijét is magával vitte, Másnap reggel az esedékes láthatásra hivatkozva megjelent a nő szüleinél azzal, hogy nem tudja elérni Juditot. A nő édesapja átmászott a kerítésen és a házban egyedül találta a kétéves gyermeket. Az apa még aznap bejelentette a rendőrségen lánya eltűnését.

Kapcsolódó

Az eltűnése már akkor gyanús volt, mert a kutyáját megmérgezték és egyedül volt az üres lakásban a kétéves kislánya. A rendőrség nagy erőkkel kereste Juditot, de nem találták sehol. Pedig minden szóba jöhető helyet átnéztek és katonai búvárok fésülték át a Tisza érintett szakaszát, azt gyanítva, hogy vízbe fulladt.

D. Lajos nem segítette a nyomozást, és végig tagadta, hogy bármi köze lenne az asszony eltűnéséhez. Koncz Judit édesanyjának például azt mondta anno, hogy a nő él és külföldön dolgozik prostituáltként. Ők azonban nem hittek neki.

A nő holttestét végül 2007 nyarán találta meg egy horgász, de az áldozat személyazonossága csak 2020-ban derült ki. A külföldön élő D. Lajos európai elfogatóparancsot követően fogták el Bologna közelében. A Fővárosi Főügyészség életfogytiglant kért a letartóztatásban lévő férfira előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés miatt. Az MTI azt írta, hogy a férfi a mai tárgyaláson is tagadta a bűnösségét és azt mondta, hogy semmi szégyellnivalója sincs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik