Belföld

Kiderültek a rákospalotai kettős gyilkosság részletei

police.hu
police.hu

Vádemelést javasol a Budapesti Rendőr-főkapitányság azzal az 50 éves férfival szemben, aki 2020 novemberében felgyújtott egy rákospalotai garázst, emiatt az épület tetőterében élő 60 éves házaspár életét vesztette.

M. Andrást több ember sérelmére, különös visszaesőként, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés és különösen nagy kárt okozó rongálással gyanúsították meg.

A rendőrök nagy erőkkel vonultak ki az égő házhoz, ahol azonnal meghallották a kisfiú tetőről való segélykiáltásait.  A rendőrök a tűz miatt nem tudtak bejutni a házba, de a kertben talált létra segítségével lehozták a magasban rekedt 12 éves kisfiút, akit a mentők kórházba vittek.

A BRFK tájékoztatása szerint a gyermeknek a nagyapja segített a tetőre jutni, de ő maga és a felesége már nem élték túl a tragédiát. A tűz következtében mintegy 60 millió forint értékű kár keletkezett.

A rendőröknek hamar a látókörébe került az ötvenes férfi, aki a családhoz hasonlóan munkáltatójuk engedélyével lakott a házban. Mint kiderült, a tűz előtti napon összeveszett a főbérlővel, aki kirúgta őt. A férfi gyúlékony anyagokat pakolt a főnöke garázsban álló autója alá, majd meggyújtotta, a tűz innen terjedt tovább az emeletre. A BRFK lezárta a nyomozást az ügyben, de a megmentett kisfiúval mind a mai napig tartják a rendőrök a kapcsolatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik