Belföld

Balatonfüreden vonul zárt ajtók mögé a Fidesz-frakció

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A február 21-én kezdődő parlamenti tavaszi ülésszak előtt a jövő hét közepén, az előzetes tervek szerint Balatonfüreden tartják a Fidesz szezonnyitó kihelyezett frakcióülését, írja fideszes forrásokra hivatkozva az atv.hu.

A lap azt írja, az eseménynek ezúttal azért is lesz különös jelentősége, mert április 3-án választások lesznek, a családvédelmi népszavazással egyszerre, ezért az eddigieknél is fontosabb állomása lesz a fideszes és KDNP-s képviselők számára a miniszterelnök szigorúan zárt ajtók mögött elmondott politikai-stratégiai helyzetértékelése és taktikai iránymutatása.

Az atv.hu szerint amennyiben a hagyományoknak megfelelően Orbán Viktor az első nap estéjén, jövő szerdán mond beszédet a kihelyezett frakcióülésen, annak külön hangsúlyt adhat, hogy aznap, február 16-án mondja ki a luxemburgi székhelyű Európai Bíróság az ítéletét a jogállamisági mechanizmusról a magyar-lengyel kereset alapján, ez pedig újabb erős front nyitását jelentheti Brüsszellel az uniós pénzcsapok és a nemzeti szuverenitás kérdésének az okán is.

A kihelyezett frakcióülést egyébként megelőzi Orbán Viktor évértékelő beszéde szombaton, február 12-én a Várkert Bazárban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik