Közélet

Dobrev Klára: Orbán miatt nem jönnek az uniós pénzek

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A DK politikusa elképesztően fantáziátlannak tartja a Fidesz-kampányt, a gyurcsánynézásra már csak legyint.

Dobrev Klára a 168 oldalán futó Keljfeljancsi című műsorban azt mondta, az Egységben Magyarországért pártszövetség programjáról, listájáról, jelöltjeiről folytatott esetleges vitákat azért tárják a nyilvánosság elé, mert ez a demokrácia. Példaként azt mondta: Iványi Gábor mellett több alkalmas köztársaságielnök-jelöltjük is van, míg a Fideszben Orbán Viktor „csak rábökött valakire”.

Fiala János felvetésére, hogy Jakab Péter úgy jelentett be egy  roma jelöltet, hogy nem egyeztetett a többi párttal, Dobrev Klára azt mondta, senkinek sem lehet beleszólása, kiket indít a Jobbik a listáján.
A Demokratikus Koalíció EP-képviselője azt mondta, Brüsszelben is sok feladat lesz a választások után.

Helyre kell hozni az EU és Magyarország kapcsolatát, és el kell érni, hogy az EU-s pénzek Magyarországra jöjjenek. Ennek most Orbán Viktor a legnagyobb akadálya.

Az ellenzék által hangoztatott „normális Magyarország” is főleg a demokrácia, a sajtószabadság helyreállításáról, illetve a szegénység felszámolásáról szól – tette hozzá.

Az ellenzéki kampányról azt mondta, a demokrácia része, hogy az előválasztás után másodlagossá váltak saját preferenciái és Márki-Zay Péterrel közösen dolgozik egy nagyobb ügyért. Szerinte a Fidesz kampánya elképesztően fantáziátlan, a Mini Feri plakátokon elnevette magát, a kormánypárti „gyurcsánynézás” pedig nem sérti az önérzetet, már csak legyint rá.

A műsorban beszélt arról is, hogy

  • marad a határkerítés,
  • szerinte több ezren haltak meg a járványban a megfelelő tájékoztatás hiánya miatt,
  • az újabb vizes világbajnokságnak azért nem tud örülni, mert az ilyen események még több lopásra adnak alkalmat,
  • Oszkó Péter helyében ő nem vállalna szerepet a szervezésben,
  • a rendőrség és az ügyészség esetében mielőbb lehetővé kell tenni a szabad nyomozást, utána pedig csatlakozni kell az Európai Ügyészséghez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik