Belföld

Egymillió forintért adott el nem létező árukat egy 22 éves nő

Legalább ötvenkét embert csapott be egy 22 éves bátaszéki nő, aki az interneten adott el nem létező árukat, egymillió forint kárt okozva a sértetteknek – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján.

Az ügyben 2020 decemberében érkezett az első feljelentés a tamási rendőrkapitányságra. A most lezárt nyomozás alatt kiderült, hogy a nő az ország több pontján csapott be vásárlókat: egy internetes közösségi oldalon kínált árukat, majd a vételár átutalása után elérhetetlenné vált.

A közlemény szerint a csalás módszere az volt, hogy egy ismerőse – többször megváltoztatott – profiljával hirdette meg a nem létező tárgyakat. Miután a vevővel megállapodott a vételárban, a nő vásárolt egy kisebb értékű tárgyat egy másik eladótól, akitől az utaláshoz elkérte a bankszámlaszámát, ezután a megszerzett számlára utaltatta a sértettekkel a megbeszélt összeget. Végül felkereste az ügyletbe harmadikként – a tudta nélkül – bevont embert, és azt állította, hogy véletlenül több pénzt küldött, ezért személyesen veszi át az árut, és készpénzben kéri vissza a különbözetet.

A nőnek 75 rendbeli bűncselekmény miatt kell felelnie, a csalásokon kívül 23 alkalommal mások személyes adataival is visszaélt. A tamási rendőrök lépéseket tettek az elcsalt vagyon visszaszerzésére – írták.

A gyanúsított már évek óta csapott be hasonló módszerrel másokat, emiatt az ország több pontján jogerősen elítélték – tették hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik