Belföld

Varga-Damm Andrea is elindul a III. kerületben Szabó Tímea és Bús Balázs mellett

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

„Valódi ellenzéki képviselő” is indul Budapest III. kerületében, a 10. számú egyéni választókerületben az április 3-i országgyűlési választáson – írta magáról Varga-Damm Andrea szerdán Facebook-oldalán. A korábban Veszprémben próbálkozó független képviselő a közzétett videóban a többi közt arról beszélt, hogy a választókerületben „fejlődés szinte semmi nem volt” az elmúlt 23 évben, amióta ez „szűkebb pátriája”.

Hosszan gondolkodott, jelezte a volt jobbikos politikus, hogy induljon-e egyéni képviselőjelöltként, de az elmúlt héten azt tapasztalta, hogy „az összellenzék pártjai között sincs egység”. Szerinte az elmúlt hetekben kiderült, hogy „a körzet az összellenzék széttartásának is az emblémája”, amivel alighanem arra utalt, hogy a DK-ból kilépő önkormányzati képviselők egyike is indulni készül az országgyűlési választáson.

A 10. számú választókerületben az ellenzéki összefogás részéről Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke indul (legutóbb ő győzött itt), míg a Fidesz részéről Bús Balázs volt kerületi polgármester méretteti meg magát.

Kapcsolódó
Az exjobbikos Varga-Damm Andrea együtt töltötte a hurkát Simicska Lajossal
Erről és egyéb fontos kérdésekről is szó esett a Partizán politikia beszélgetős műsorában, amelyben Varga-Damm Andreával készült életút-interjú.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik