Belföld

Őrizetbe vettek két fővárosi fiatalt, mert prostituáltként dolgoztattak egy nőt

police.hu
police.hu

Őrizetbe vett a rendőrség két budapesti fiatalt, akik prostituáltként dolgoztattak egy kiszolgáltatott helyzetben lévő lányt, majd az ebből szerzett pénzt elvették tőle.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága emberkereskedelem és kényszermunka gyanúja miatt indított eljárást egy 22 éves férfi és egy 17 éves lány ellen.

A BRFK az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy a két fiatal tavaly szeptemberben jobb életkörülményeket ígérve prostitúcióra vett rá egy 21 éves nőt, akinek szolgáltatásait internetes oldalon hirdették, és lakást biztosítottak a tevékenységre. Kihasználták a kiszolgáltatott helyzetét, megváltoztatták a telefonja feloldókódját és a jelszavait is, hogy senkit ne tudjon felkeresni; a befolyt pénzt pedig elvették tőle.

A 17 éves lányt Angyalföldön, L. Rómeót pedig a VI. kerületi lakcímén fogták el. A két fiatalt őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatásukat. A nyomozás során kitartottság miatt gyanúsítottként hallgattak ki egy 18 éves férfit is, aki a prostitúcióból származó bevételből tartatta el magát.​

Ajánlott videó

Olvasói sztorik