Belföld

Bosszút akart állni az őt kihallgató nyomozón, de más rendőrökkel szúrt ki

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Autórongálással akart bosszút állni a rendőrökön egy férfi másfél évvel ezelőtt Kecskeméten. A Kecskeméti Járási Ügyészség két rendbeli rongálás miatt állítja bíróság elé.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a büntetett előéletű férfit gyanúsítottként hallgatták ki egy kecskeméti templomban, ittas állapotban elkövetett garázdaság miatt.

Miután távozott a kecskeméti rendőrség épületéből, bosszút akart állni a rendőrökön a gyanúsítotti kihallgatása miatt. Először egy Forrás utcai parkolóhoz ment, ahol kiválasztott egy személyautót. Azt hitte, hogy a lezárt gépkocsi az őt kihallgató rendőr autója, ezért a jármű jobb oldali visszapillantó tükrét egy mozdulattal szándékosan letörte. A vádlott a rongálással egy rendőr sértettnek 172 ezres kárt okozott.

Ezután a férfi egy Batthyány utcai társasház mögött parkoló gépkocsihoz ment és annak a jobb oldali tükrét szándékosan összetörte. Az újabb rongálással egy másik, szintén rendőr sértettnek 85 ezres kárt okozott. A rongálás két sértettje nem azonos azzal a rendőrrel, aki  gyanúsítottként hallgatta ki a garázdaság ügyében.

Az ügyész végrehajtandó fogházbüntetést, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a férfival szemben azzal, hogy az ügyét a bíróság egyesítse a garázdaság miatt folyó eljáráshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik