Belföld

Soron kívüli ellátásra kényszerítette az orvost egy kiskunhalasi nő

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség azzal a helyi nővel szemben, aki a rendelésre várva mihamarabbi ellátását követelte, ezért az ápolónőt a köpenyénél fogva rángatta, majd belökte a vizsgálóba. Agresszív fellépését látva a háziorvos kénytelen volt soron kívül ellátni az asszonyt.

A kiskunhalasi nő tavaly októberi reggel, a rendelési idő kezdete előtt a háziorvosi rendelő várótermében egészségügyi vizsgálatra jelentkezett. Az ápolónő a járványügyi helyzetre figyelemmel arra kérte, hogy a rendelőintézet udvarán várakozzon, amíg szólítják.

A nő először még együttműködést tanúsítva a kérésnek eleget tett, majd mégis visszatért a váróterembe. Amikor nyolc óra körül megérkezett a helyettesítő orvos, a nő rögtön utána indult, azonban a vizsgálóhelyiség bejáratánál az ápolónő várakozásra szólította fel.A Bács- Kiskun Megyei Főügyészség beszámolója szerint ekkor a nő az azonnali vizsgálatát követelve, egy hirtelen mozdulattal megragadta az ápolónő köpenyét és előbb maga felé rántotta, majd belökte a vizsgálóhelyiségbe, ahova mindezzel egyidőben maga is belépett és helyet foglalt az orvos mellett. További erőszakos magatartásától tartva a háziorvos azonnali és soron kívüli ellátásban részesítette a nőt, aki ezután távozott a rendelőből.

Az erőszakosan fellépő vádlott a közfeladatot ellátó orvost és ápolót más ellátásra szorulókat megelőző ellátás elvégzésére kényszerítette. Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a nőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik