Belföld

Felmentették a kislángi házaspárt ennivalóért kivégző férfit

police.hu
police.hu

Felmentette a Székesfehérvári Törvényszék azt a 27 éves emberöléssel vádolt férfit, aki tavaly márciusban halálra szurkált egy nyugdíjas házaspárt, majd egy vízaknába dobta a holttesteket.

A bíróság ítélete szerint a férfi olyan kóros állapotában követte el a kettős gyilkosságot, amely képtelenné tette őt a cselekménye következményeinek felismerésére, illetve arra, hogy a felismerésnek megfelelően cselekedjék. A férfit emiatt felmentették az emberölés vádja alól és elrendelték a kényszergyógykezelését.

A gondnokság alatt álló férfi azért indult el éjjel az otthonából, hogy élelmiszert szerezzen. Bemászott a nyugdíjas pár házának kerítésén, egy vascsővel lefeszítette a füstölőkamra lakatját és magához vette a helyiségben tárolt füstölt árut, azonban a cselekménye során az idősek megzavarták.

A terhelt ekkor az élelmiszer megtartása érdekében többször is megszúrta a 81 és 73 éves áldozatait a nála lévő 13 centi pengehosszúságú késsel. A nyugdíjasok a szúrások miatt elvéreztek az udvaron.

A férfi a holttesteket az udvaron lévő vízaknába rejtette, gallyakkal és az aknafedéllel lefedte, majd a húsokat az útközben talált kerékpárra pakolta, és elindult haza.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a védője is tudomásul vette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik