Belföld

Földre tepertek és meg akartak erőszakolni egy 19 éves lányt Szigetszentmiklóson

police.hu
police.hu

Meg akartak erőszakolni egy hazafelé tartó 19 éves lányt Szigetszentmiklóson. A helyi nyomozók hajtóvadászatot indítottak a támadó ellen, akit a csepeli tartózkodási helyén fogtak el végül.

A lány munkából gyalogolt haza pár nappal ezelőtt kora este Szigetszentmiklós külső részén, egy Bányató melletti utcában, amikor egy ismeretlen hátulról leszólította. A férfi ismerkedni akart, de a lány nem. A férfi megragadta a lány vállát és egy út menti, néptelen, bokros területre tolta, majd egyértelmű szándékkal lenyomta a földre.

Egyik kezével lehúzta hason fekvő áldozata nadrágját és alsóneműjét, a másikkal pedig befogta a száját. A kiszolgáltatott lánynak többször sikerült segítségért kiáltania, amikor támadója keze lecsúszott a szájáról, ám valószínűbb, hogy egy közelben elhaladó kocsi miatt állt le a férfi, aki felmarkolta a lány telefonját, majd futásnak eredt

– közölte beszámolójában a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az áldozat összeszedte magát és a közeli úton haladókat leintve próbált segítséget kérni: egy autós és két motoros is elhajtott mellette, egy kocsijával arra járó nő fékezett és a rémült, zokogó lányt hazavitte. Ezután értesítették a rendőrséget.

A szigetszentmiklósi zsaruk több fronton is hajtóvadászatot indítottak a támadó ellen. Azt írták, hogy minél több tanút fel kellett kutatni a gyér forgalmú környéken, s a támadó lehetséges menekülési útvonalát végig kellett talpalniuk, mert minden apró, elsőre talán használhatatlannak tűnő adat számított.

Volt személyleírásuk, voltak információk, öt napon keresztül mentek utána, mígnem beesett egy hívás, hogy az áldozattól elvitt mobiltelefonhoz hasonlót akartak nem sokkal korábban elpasszolni egy csepeli üzletben. Már volt címük is, ahová február 1-jén  csapatostul érkeztek. A bűncselekménnyel összefüggésbe hozható, 19 éves román állampolgárt elfogták, előállították. Ágyában, a párna alá rejtve pedig megtalálták az áldozat mobilját is.

Az írni-olvasni nem tudó, segédmunkásként dolgozó férfi tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, s a gyanúsítás ellen panaszt tett. Állítása szerint senkit sem bántott és egy közeli üzletbe tartott, amikor összetalálkozott egy „kapucnis, lajbit viselő, kigyúrt csávó”-val, és tőle vásárolta a mobilt. A szexuális erőszak kísérletével és kifosztással gyanúsított K. Lórándot őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei főügyészség szóvivője az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy a Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye és a terhelt jelenlétének biztosítása érdekében már indítványozta is a gyanúsított letartóztatását.

Frissítünk! 15:30

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását. A Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatása szerint a döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és a védő fellebbezett ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik