Belföld

Jakab Péter: hatósági áras csirkefarhát, sztrájkoló tanárok fenyegetése, ez lenne a sikertörténet?

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A miniszterelnök péntek reggeli eszmefuttatására reagált a Jobbik elnöke.

Péntek lévén reggel a Kossuth Rádióban vendégeskedett Orbán Viktor miniszterelnök, ahol több témát érintve fejtegette, mennyire sínen vannak a dolgok az országban. Amikor például a riporter szóba hozta, hogy az ellenzék rendre a korrupció vádjával támadja a kormányt, Orbán azt mondta, ha igazak lennének a korrupciós vádak, nem tudna így fejlődni az ország, korrupciótól szenvedő országok nem előre szoktak menni, hanem hátra.

Erre reagált a Jobbik elnöke, Jakab Péter, aki Facebook-posztjában kezdte relativizálni Orbán azon kijelentését, hogy „Magyarország egy sikertörténet”.

A rekord-államadósság, a rekordinfláció, a rekordbenzinár, a rekordáfa, az akciós termékek elkobzása, a hatósági áras csirkefarhát, Európa legalacsonyabb minimálbére, 17 ezer egészségügyi dolgozó elüldözése, a sztrájkoló tanárok megfenyegetése, az emberek kötelező oltással való zsarolása, 5000 milliárd forint államháztartási hiány összehozása. Ez lenne a sikertörténet?

– tette fel a kédést a Jobbik elnöke, hozzátéve, hogy az ország lakosainak 74 százaléka az uniós szegénységi küszöb alatt él, kétmillióan pedig a létminimum alatt, ami nem sikertörénet, hanem tragédia.

A Jobbik elnöke a korrupcióra is kitért, megemlítve Völner Pál olcsóságát, és azt, hogy „Orbánnak nem 83 millió, hanem egy dollármilliárdos gázszerelő van a farzsebében”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik