Belföld

NMHH: jogsértő volt, hogy az RTL Klub este 9 előtt sugározta a Család az család című hirdetést

Az indoklás szerint a gyerekek számára nehezen értelmezhető, hogy az azonos nemű párokat összefüggésbe hozzák a gyerekneveléssel.

Jogsértőnek minősítette a Nemzeti Média–  és Hírközlési hatóság (NMHH) az RTL Klub és a Háttér Társaság társadalmi célú, A család az család című hirdetését – szúrta ki a 444.

Az NMHH szerint az RTL Klubb 11 ízben vetítette nem megfelelő időpontban a reklámot 2020 decemberében.

Ugyan a kizárólag csak a Fideszhez köthető tagokkal felálló testület elismerte, hogy az ilyen közleményeket nem kell korhatári kategóriába sorolni, de szerintük csak olyan időszakban sugározhatók, amikor a klasszifikációs szabályok szerint helyük lenne.

Mivel a gyermekek számára nehezen értelmezhető a hirdetésben megjelenő azonos nemű párok gyermeknevelése és a családdal együtt tárgyalása, így azok csak este 9 és reggel 5 óra között kerülhettek volna adásba, miközben a csatornán reggel 6 és este 20 óra között adták le őket

– szól a hivatalos indoklás.

Nyáron szavazta meg az országgyűlés az ide vonatkozó törvénymódosításokat, amelyek értelmében tilos olyan reklámot elérhetővé tenni 18 éven aluliaknak, ami „a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg”.

Frissítünk!

„Az RTL Magyarország nem ért egyet a Médiatanács döntésével és érvelésével, ezért a határozatot bíróságon támadjuk meg.” – ezt jelentette be a tévé a Médiatanács döntésére reagálva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik