Belföld

Völner-Schadl-ügy: nem három újabb embert tartóztattak le

Sikeres volt a Központi Nyomozó Főügyészség fellebbezése, így a bíróság további három embert előzetes letartóztatásba helyezett a Schadl-ügyben – tudta meg az RTL Klub Házon kívül című műsora.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökének nevével fémjelzett ügyben „előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények” miatt folyik nyomozás.

Eredetileg Schadl György, továbbá a gyakran csak „gazdámként” említett R. Róbert, valamint a végrehajtói kar elnökének sofőrjét tartóztatták le, bár az ügyészség összesen 6 embert akart rács mögött látni. A bíróság elsőre azonban elutasította a három, meg nem nevezett ember letartóztatását, de a főügyészség fellebbezése után megváltoztatta a döntést.

Arról nincs egyelőre, hogy Völner Pált letartóztatták-e.

Kapcsolódó

Frissítünk!

Az ATV Híradó a bíróság tájékoztatása alapján csütörtök este arról számolt be, hogy a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem újabb három embert helyeztek előzetes letartoztatásba. „Ez a három személy, akinek a letartóztatásáról döntött most másodfokon a Fővárosi Törvényszék, korábban letartóztatásban volt, és időközben a nyomozási bíró úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg a letartóztatásukat, hanem helyette bűnügyi felügyeletét rendeli el ennek a három személynek”, közölte Szabó József Tamás, a Fővárosi Törvényszék szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik