Belföld

Tagadja tettét az ismerősét tüdőn szúró lajosmizsei férfi

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Életveszélyt okozó testi sértés és zaklatás miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki rokona lakásában dulakodást követően késsel mellkason szúrt egy férfit. Másnap egy mellette elhaladó gyalogost is megfenyegetett az utcán, hogy meg fogja szúrni.

Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését a nyomozati szakban.

A vádirat szerint a sértett férfi tavaly május 8-án délelőtt megjelent az ismerőse lajosmizsei lakásánál, ahol az ajtón és az ablakon dörömbölve követelte, hogy engedjék be. A hangoskodásra a környékbeli lakók is felfigyeltek és megjelentek a ház előtt. Az ott lakó férfi végül beengedte a férfit, aki egy ismerősét keresve berontott a lakásba.

ugyeszseg.hu

A lakástulajdonos férfi egy közelben lakó rokona – az ügy vádlottja – az ajtónyitáskor azonban utána eredt, majd dulakodás közben mellkason szúrta. A megszúrt férfi ekkor kiabálni kezdett, mire a keresett ismerős kijött a fürdőszobából és az áldozattal együtt távozott, hogy a helyi rendelőben orvosi segítséget kérjenek.

A szúrás a sérült tüdejét érte, ami miatt légmell és vérgyülem alakult ki nála. A sérülés közvetlenül életveszélyes volt, a férfi életét a gyors és szakszerű orvosi segítség mentette meg.

A vádlott másnap is elemében volt. Verekedni hívott egy mellette elhaladó gyalogost, de amikor az elhárította, akkor azzal fenyegette, hogy megszúrja. Mivel a járókelő ismerte a kötekedő férfi  kiszámíthatatlan, agresszív természetét és hallott róla, hogy másokat is bántalmazott már, a fenyegetéstől megijedve, sietősen eltávozott. Az ügyészség letöltendő börtönt kért a férfire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik