Belföld

Elhagyatott házba csalta és megrontotta párja nyolcéves unokáját egy férfi, letartóztatták

Egy elhagyatott házba csalta, majd megrontotta az élettársa nyolcéves unokáját egy férfi. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével elkövetett szexuális erőszak megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az ügyben. A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája egyetértett az ügyészség indítványával és letartóztatta a férfit.

A Budapest Környéki Törvényszék  tájékoztatása szerint a férfi párkapcsolatban élt a kislány nagymamájával, aki többnyire a férfi ingatlanában is lakott.

Tavaly augusztusban az asszony a három kiskorú unokájával, köztük a kislánnyal együtt utazott a férfihoz. Rész vettek az augusztus 20-i ünnepségen, de a férfi egy idő után kivezette a kislányt, majd egy elhagyatott ingatlanhoz ment vele.

A bíróság úgy fogalmazott, hogy ott szexuális cselekményre kényszerítette a gyereket. Bár a kislány megkérte a férfit, hogy hagyja abba azt, amit vele tesz, de hiába. Amikor a férfi végül befejezte a cselekményt, felszólította a gyereket, hogy a történtekről ne szóljon senkinek.

Továbbá kilátásba helyzete, hogy ha a nagymamájával ismét látogatóba utaznak hozzá, akkor hasonló dolgot tesz majd vele. A letartóztatásba helyezett férfi akár 15 évet is kaphat bizonyítottság esetén.

Az ügyész tudomásul vette a kényszerintézkedésről szóló végzést, míg a gyanúsított fellebbezett ellene. Mivel a védő nem volt jelen, ezért neki öt munkanap áll rendelkezésére a jogorvoslat benyújtására, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik