Belföld

Hat és fél évet kapott a szomáliai férfi, aki meg akart erőszakolni egy egyetemistát a bulinegyedben

police.hu
police.hu

Hat és fél év börtönre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság kedden azt a szomáliai férfit, aki két évvel ezelőtt megpróbált megerőszakolni egy egyetemista lányt Budapesten, a bulinegyedben. A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a 31 éves férfit szexuális erőszak kísérletében, kifosztásban és kétrendbeli súlyos testi sértésben találták bűnösnek.

A vádirat szerint a fiatal lány egy szórakozóhelyen ünnepelte a barátnőjének sikeres államvizsgáját, ahol a két lány megismerkedett két férfivel. Hajnalban a két lány a szórakozóhelyről külön indult haza és a 25 éves nőnek az alkalmi ismerőse felajánlotta, hogy elkíséri. A férfi a Kéthly Anna téren lévő parkba csalta a lányt azzal az indokkal, hogy elszív egy marihuánás cigarettát.

A parkban a férfi szexuálisan közeledett a lány felé, aki ezt egyértelműen elutasította. A férfi ekkor erőszakossá vált, a lányt többször megütötte, majd befogta a száját és megpróbálta megerőszakolni.

A nő sikoltozására egy amerikai férfi figyelt fel, aki a segítségére sietett, de a szomáliai férfi a lányt védeni próbáló amerikai férfira is rátámadt, többször megütötte, megrúgta, majd a dulakodás után a lány telefonjával együtt elfutott a helyszínről.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a szomáliai férfi büntetlen előéletét és részbeni beismerését, ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe a többszörös halmazatot, továbbá azt, hogy a férfi a cselekményt egy ellene folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik