Belföld

80 milliónyi kokainnal bukott a motorral, tíz évet kapott

police.hu
police.hu

Tíz év fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Pécsi Törvényszék azt a férfit, aki úgy bukott le, hogy 2020 májusban balesetet szenvedett motorral Pécs határában. T. Norbert feltételesen sem bocsátható szabadon.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint az ominózus nap a férfi Siófokra ment motorral, és délután fél egyig ott tartózkodott. Élettársa eközben kutyáival egy kutyafuttatón volt, onnan délután negyed kettőkor érkezett haza.

A korábban kokaint és amfetamint is fogyasztó férfi Pécs külterületére jutott, és a 66-os főúton, egy előzést követően, a követési távolság be nem tartása miatt nekiütközött egy forgalmi okok miatt álló kocsinak. T. Norbert súlyos sérüléseket szenvedett, ezért a mentők kórházba vitték.

Mivel a motorosnál volt egy hátizsák, azt is bevitték a kórházba, ahol személyes tárgyait a személyzet leltározta. Ennek során két téglaformájú, becsomagolt, kábítószergyanús anyagot találtak a holmijai között- A csomagokban több, mint két kiló, úgynevezett „felütés” előtti állapotú, magas hatóanyagtartalmú kokain volt, melyet a férfi ismeretlen módon szerzett meg.

A nyomozók házkutatást tartottak a motorosnál, ahol a konyhaszekrényből további kábítószergyanús, kannaboid anyagokat tartalmazó növényi származékot foglaltak le. Az eljárás során végzett szakértői vizsgálat megállapította, hogy motoros  által szállított kokain-bázis mennyisége közel negyvenszer haladta meg a jelentős, és közel négyszer a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A kábítószer feketepiaci értéke több mint 80 millió forint.

T. Norbert és védője felmentésért fellebbezett, míg az ügyész pedig három munkanapot tartott fenn a nyilatkozata megtételére, így az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik