Belföld

Leemelte a kaput és családjának esett egy részegen hazatérő kiskunhalasi férfi

Kapcsolati erőszak, garázdaság és rongálás miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség egy helyi férfival szemben, aki éjjel, ittasan hazatérve, a kaput leemelve családtagjaira rontott, ütlegelte, rugdosta és függönykarnissal verte őket.

A kiskunhalasi férfi a szülei házába költözött a családjával tavaly tavasszal, ahol italozó élet módja miatt gyakran került konfliktusba velük és az élettársával. Tavaly júniusban egy éjszaka ismét ittasan tért haza és családtagjait szidalmazva, köveket dobálva követelte, hogy engedjék be az ingatlanba.

Mivel ittassága és agresszivitása miatt nem engedték be, a férfi leemelte a kaput és berontott az udvarba. Ott dulakodni kezdett a házból kilépő anyjával és az élettársával, melynek során anyját a falhoz lökte és a fejét kétszer a falnak ütötte.

Ezután kifelé indult, azonban az utána lépő apját azért még kétszer fejbe vágta a függönykarnissal, míg a férje segítségére siető anyját a földre lökte, belerúgott és fejbe vágta. Mivel időközben az apja rendőrt hívott, a férfi távozni készült, de még egy kődarabbal behorpasztotta az apja utcán parkoló autóját, amelyben 60 ezer forint kár keletkezett.

A nyomozás során kiderült, hogy a férfi  három nappal korábban az élettársát is megverte részegen. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért az elkövetőre, továbbá azt, hogy a bíróság a korábbi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetései utólagos végrehajtását is rendelje el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik