Belföld

Nincs remény a Schadl György által megkaparintott önkormányzati ingatlanok visszavételére

Villámgyorsan, pár napon belül továbbadta a kedvező áron megszerzett önkormányzati ingatlanok egy részét Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke – árulta el Niedermüller Péter erzsébetvárosi DK-s polgármester, az V. és VII. kerületi önkormányzatok ingatlanértékesítési gyakorlatát vizsgáló eseti bizottságának elnöke.

Mint ismert, a korrupciós ügyei miatt letartóztatásban levő Schadl 2016 és 2020 között legalább húsz ingatlant vásárolt meg, amelyek közül tíz önkormányzati tulajdonú volt.  Niedermüller nem hiszi, hogy Schadl vaktában vásárolt volna lakásokat Erzsébetvárosban csaknem 300 millió forint értékben, így választ szeretne kapni arra a kérdésre is, hogy kik és milyen minőségben és formában tájékoztatták, illetve hívták fel a figyelmét az ingatlanokra. Vajon ő járta végig ezeket az ingatlanokat vagy más tette meg ezt helyette? – Egy súlyos korrupciós ügy gyanúsítottjának ingatlanügyleteinél sokkal nyomatékosabban kell utána néznünk a döntéshozatal körülményeinek – mondta el Niedermüller a Népszavának.

A polgármester csaknem teljesen kizártnak tartja, hogy a végrehajtói kar elnöke által megvett önkormányzati ingatlanok visszakerülhetnek a kerületekhez. Mint mondja, ezek egy részén Schadl néhány nap múlva túladott, a megmaradtakat pedig most lefoglalta az ügyészség. Ezek visszavételére még akkor is kevés az esély, ha Schadlt elítélik, vagyonát pedig elkobozzák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik