Belföld

Kiadják a Múzeum körúton elfogott német kokainbárót, akihez minden idők legnagyobb európai drogfogása köthető

police.hu
police.hu

A Fővárosi Törvényszék elrendelte annak a német férfinak az átadási letartóztatását és egyszerűsített átadását, akivel szemben a Hamburgi Bíróság bocsátott ki európai elfogatóparancsot kábítószer-kereskedelem miatt.

N. A. H-t a német hatóságok azzal gyanúsítják, hogy tagja volt annak a bűnszervezetnek, akik tonnaszámra csempészték a kokaint Németországba. A kokaint konténereket szállító hajókon csempészték be Németország területére.

A kokainbáró nevét összefüggésbe hozták Európa eddigiekben egyik legnagyobb drogfogásával is, amikor 16 tonna kokaint foglalt le tavaly februárban a hamburgi kikötőben, ezzel minden idők legnagyobb európai drogfogását elkönyvelve.

A Fővárosi Törvényszék megállapította: a német igazságügyi hatóság által kibocsátott európai elfogatóparancs végrehajtásának feltételei fennállnak.

A pénteki tárgyaláson a férfi hozzájárult az egyszerűsített átadásához és “kérte a specialitás szabályainak alkalmazását”. Ennek értelmében átadása esetén az elfogatóparancsban szereplő bűncselekményeken kívül nem indítható és nem folytatható vele szemben egyéb büntetőeljárás.

A bíróság ezek alapján elrendelte a férfi átadási letartóztatását és egyszerűsített átadását, amelynek legkésőbbi időpontja 2022. február 7-e. Ha addig nem veszik át a férfit, szabadlábra kell helyezni őt. A végzés végleges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik