Belföld

Egy szerb testvérpár támadt a debreceni ékszerészre, mindent bevallottak

police.hu
police.hu

Bűnügyi őrizetbe vették rendőrök azt a szerb testvérpárt, akik fegyverrel akartak kirabolni csütörtökön egy ékszerboltot Debrecenben.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy asszony tett bejelentést a segélyhívón, amikor látta, hogy két férfi ütlegel egy harmadikat az ékszerüzlet előtt. A bejelentés közben azonban a két elkövető elmenekült a helyszínről.

A debreceni egyenruhások hajtóvadászatot indítottak a citromsárga autóval elmenekülő elkövetők felkutatására. Az egyik járőrpár percekkel a bejelentést követően kiszúrta a belvárosban az autót és azonnal követni kezdték, valamint értesítették a kollégáikat.

A szirénázó rendőrautók majd minden irányból körbezárták a menekülők útját, akik nekiütköztek a parkolókban álló kocsiknak.. A feltételezett elkövetők futásnak eredtek, de nem jutottak messzire, mert a járőrök utolérték és megbilincselték őket.

police.hu

A nyomozás eddigi adatai szerint a két férfi nem sokkal a bejelentés előtt lépett be az ékszerüzletbe, egyikőjük azonnal egy gáz- és riasztó fegyvert szegezett az eladóra, majd ütni-verni kezdték. A dulakodás közben, ugyan próbáltak egy fekete táskába ékszereket pakolni, azonban a végén a fegyvert és a táskát is hátrahagyva kellett elmenekülniük.

A fegyveres rablással gyanúsított 46 éves szerb férfi és a 37 éves öccse részletes beismerő vallomást tett a gyanúsítotti kihallgatása során. A testvéreket őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik