Belföld

F. László agyonverte Barbarát, majd új családot alapított Dominikán – az ügyészség kevesli a büntetését

Súlyosabb büntetést kért a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség arra az F. Lászlóra, aki 14 évvel ezelőtt agyonverte a fiatal élettársát, Barbarát, majd Dominikára menekült és ott is kezdett új életet.

A 46 éves férfi Nyíregyházán élt az élettársával. Kapcsolatuk nem volt kiegyensúlyozott, gyakran veszekedtek, a férfi többször is bántalmazta a huszonéves párját. A férfi 2008. május 3-án is megverte Barbarát, aki a velük közös telken, de külön lakrészben élő szomszédoktól kért segítséget, de ők tartottak a vádlott agresszív viselkedésétől, ezért elzárkóztak ettől.

A férfi ezt követően beparancsolta a nőt a házukba, ahol tovább folytatta bántalmazását addig, amíg az asszony el nem vesztette az eszméletét. A bántalmazás következtében Barbara minimum 32 sérülést szenvedett el. A férfi másnap magára hagyta az áldozatát és külföldre szökött.

Az asszonyra közös ismerősük talált rá a lakásban eszméletlen állapotban és értesítette a mentőket. A 22 éves nő egy héttel a kórházba szállítás után meghalt. A férfi külföldre menekült, és új életet kezdett a brutális gyilkosság után. Szállodát üzemeltetett és családot alapított. Tíz év után fogták el Dominikán. F. Lászlót kilenc év fegyházra, és kilenc év börtönre ítélte tavaly novemberben a Nyíregyházi Törvényszék elsőfokon.

Az ügyészség a vádlott terhére, az elkövető és védője pedig a tényállás megalapozatlansága miatt, a bűncselekmény enyhébb minősítése és a büntetés mérséklése érdekében fellebbezett. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség szerint viszont az embertelen, brutális, és az áldozatnak különösen súlyos testi-lelki szenvedést okozó bántalmazás közel áll a különösen kegyetlen elkövetési módhoz.

Mivel F. László az emberi mivoltából kivetkőzve, az áldozatát a méltóságában is súlyosan alázva ölt, ezért a fellebbviteli főügyészség ászerint a börtönbüntetés és mellékbüntetés súlyosítása is egyaránt indokolt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik