Belföld

Kilencszer lőtt rá a sógorára a buszmegállóban, felfüggesztettet kapott

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte jogerősen a Tatabányai Törvényszék azt a férfit, aki 2020 novemberében kilencszer lőtt rá a sógorára a sárisápi buszmegállóban.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi és a sógora egy korábbi családi konfliktus miatt volt rosszban egymással. Az ominózus nap a vádlott Sárisápon összefutott az egyik utcán a testvére gyermekével, aki elmondta neki, hogy szülei megint ő miatta vesztek össze.

A férfi magához vette az engedéllyel tartott gáz – és riasztó fegyverét, majd találkozott a testvérével és annak családjával az egyik sárisápi buszmegállóban azért, hogy elutazzanak meglátogatni a nagyszülőket. A sógora azonban gépkocsival utánuk ment, majd amikor odaért a buszmegállóba, kiszállt a gépjárműből és a vádlott felé indult.  A férfi ekkor elővette a fegyvert, és kilenc alkalommal célzott lövést adott le sógorára.

A sógora nem sérült meg, de a buszmegállóban várakozók megijedtek. Az Esztergomi Járásbíróság 1 év, végrehajtásában 2  évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a férfit. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője azonban fellebbezett. A  Tatabányai Törvényszék azonban helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, így az jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik