Belföld

Vádat emeltek a segédmunkás ellen, aki traktorral hajtott át a kollégáján részegen

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly ősszel egy tolólapos traktorral fellökte a kollégáját, majd áthajtott rajta.

A férfi segédmunkáskánt dolgozott a felújítás alatt álló szarvasmarha-telepen. A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint nem volt jogsija és tilos volt számára a telepen levő munkagépek használata is. A segédmunkás ennek ellenére elhatározta, hogy egy trágyakitolásra használt tolólapos traktorral távolítja el az egyik istálló bontása során kidöntött téglaoszlopokat.

Miután szeszes italt fogyasztott, felült a telepen levő traktorba, majd az épülethez hajtott. Ott a későbbi áldozat feladata lett volna, hogy az oszlopot kötéllel a tolólaphoz rögzítse, azonban a férfi ittasságából és a járművezetésben való járatlanságából adódóan rosszul engedte fel a kuplungot, így a hirtelen meginduló traktor tolólapja fellökte a kollégáját.

Ezzel azonban még nem volt vége a történetnek. A segédmunkás rossz sebességi fokozatba is rakta a kézi gázkart, ezért a munkagépet már nem lehetett visszalassítani, a traktor áthaladt a földön fekvő emberen, akinek ruhája az alvázba beakadt.

A férfi ezután mintegy húsz méteren át görgette a traktor alatt fekvő kollégáját a mellkasát összenyomva, majd a munkagép maga alá gyűrt egy kőművesállványt is, amely végül kitolta a sértettet. Az elkövető végül csak úgy tudott megállni, hogy nekiütközött az épületnek.

A baleset következtében a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett. A járási ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés, valamint jármű önkényes elvétele miatt emelt vádat a férfival szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik