Belföld

Az asztalnál ülő nőkre fújta a cigifüstöt, majd a reklamálás után bevitt egy életveszélyes ütést

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Életveszélyt okozó testi sértés miatt állítja bíróság elé a Fővárosi Főügyészség azt a 36 éves férfit, aki jó másfél évvel ezelőtt úgy megütötte az unokatestvére barátját egy XV. kerületi sörözőnél, hogy életveszélyes fejsérülést szenvedett.

A főügyészség tájékoztatása szerint a 36 éves férfi egy XV. kerületi sörözőben italozott az unokatestvérével és annak barátjával, a későbbi áldozatával. Az italozás közben a vádlott az asztaltársaságukban ülő nőkre fújta a cigarettafüstöt, ami miatt az unokatestvére rászólt. Emiatt szóváltás alakult ki a két férfi között, majd a vitájukat a söröző előtt, az utcán folytatták, ahol már kölcsönösen lökdösték is egymást.

A komolyabb dulakodás megakadályozása érdekében a sértett utánuk ment, de a két férfi tovább vitatkozott és lökdösték egymást. A vita és dulakodás hevében, a támadó végül nem a vele vitatkozó unokatestvérét, hanem annak a barátját ütötte meg ököllel, amitől a férfi a földre esett, azonban ekkor még rögtön fel is állt onnan.

A vádlott eközben tovább lökdöste az unokatestvérét, majd ismét fejbe ütötte annak barátját. Ettől az ütéstől az áldozat hanyatt esett és a fejét tompítás nélkül az aszfaltozott járdába ütötte, aminek következtében elvesztette az eszméletét. A tettes még ezután sem hagyott fel a támadással, unokatestvérét még többször megütötte, illetve meglökte.

A leütött férfi életveszélyes fejsérüléseket szenvedett. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért az elkövetőre. A mobillal készített felvételen az látható, amikor a terhelt először leüti a rokona barátját, aki ekkor még felállt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik