Belföld

Életveszélyesen megkéselte a bátyját egy félreértés után

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség azzal a húszas éveiben járó férfival szemben, aki egy családi vita során okozott életveszélyes sérülést a bátyjának.

A férfi külföldön Angliában dolgozott, tavaly októberben innen jött haza látogatóba édesanyjához, ahol találkozott a szintén külföldről hazatérő bátyjával. A testvérek másnap horgászni mentek, melynek során nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztottak el, majd az italozást a lakóhelyükhöz közeli kocsmában folytatták.

A fiatalabbik testvér a kora esti órákban hazament, ahol édesanyja megkérdezte tőle, hogy látta-e a szemüvegét, amit a fiatal az ittassága miatt vádaskodásként élt meg, ezért kiabálni kezdett az asszonnyal. A kiabálásra bátyja is hazament, aki felelősségre vonta öccsét a tiszteletlen hangnem miatt. Az udvaron tartózkodó testvérek közötti vita ezután dulakodássá fajult, de a családtagok szétválasztották őket.

A fiatalabb férfi ekkor dühösen megöléssel fenyegette meg testvérét, majd bement a konyhába, ahonnan egy 15 cm pengehosszúságú konyhakéssel tért vissza. A testvére felé fenyegetően meginduló, agresszív férfi útját a rokonok igyekeztek elállni, de az idősebb testvér kilépett a takarásukból: ezt kihasználva a vádlott odalépett bátyjához, és közepes erővel a mellkasának jobb oldalába szúrt.

A szúrást követően a tettes édesanyja azonnal kivette a kést a fia kezéből, míg a megkéselt fivéréhez barátnője hívta ki a mentőket, akik erősen vérző, súlyos állapotban szállították kórházba az idősebbik testvért. A sértett mellkasi szúrt sérülése a mellüreg megnyitásával járt, és az emiatt fellépő közvetett életveszélyes állapotot a gyors és szakszerű orvosi ellátás hárította el. A késelőt őrizetbe vették, és az ügyészség indítványára elrendelték a letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik