Belföld

Szakcsi Lakatos Béla: Nem azért játszottam, mert kampányszlogen, hanem csak úgy, vicc volt

MTI/Koszticsák Szilárd
MTI/Koszticsák Szilárd

Piros volt a paradicsom by Szakcsi Lakatos Béla – így osztotta meg azt az alig félperces videót Orbán Viktor, amelyen az látható, hogy fejezi be az ismert zongorista szombati műsorát a Magyar Zene Háza megnyitóján.

Miután a nézőtéren ott ült Orbán Viktor, sőt, Szakcsi Lakatos Béla fináléját azzal a felirattal osztotta meg a Facebook-on a magyar kormányfő, hogy „Piros volt a paradicsom nem sárga, Magyarország előre megy nem hátra”, azt hihetnénk, hogy Szakcsi is tudatában volt annak, hogy beszállt a kormányzati kampányba, de ez nincs így – állítja maga a művész.

Szakcsi azt mondja a jozsefvaros.hu-nak, hogy

Én hallottam már erről, hogy használják, de nem azért játszottam le, egyszerűen csak eszembe jutott, egy vicc volt. Nem azért játszottam be, mert ez a Fidesz kampánydala, mert ha így akartam volna tenni, akkor csináltam volna a dalból egy nagy zongoraparfrázist.

A kerületi portál emlékeztetett, hogy az idén 79 éves Szakcsi tavaly nem vette át a Józsefváros Díszpolgára címet a „rendkívül kiélezett” politikai helyzetre hivatkozva, de úgy látszik, a rendkívül kiélezett politikai helyzet a kampány közeledtével halványul Szakcsi percepciójában.

Szakcsi szerint azért történt hiba szombaton: „valaki egy hibát elkövetett, nevezetesen azt, hogy a sajtósuk felrakta az Orbán Facebookjára, és innen indult el az egész. Azért volt hiba, mert aztán ilyen reakciók érkeztek,a fiaim mondták, hogy milyen csúnya kommenteket írtak, főleg cigányoktól jöttek csúnya reakciók. Borzalmas ez az ország, tudod, hányszor játszottuk ezt a dalt, hát én cigány vagyok, jazzbe is átírtuk a Babossal, de tudod mit, engem ez már nem érdekel” – mondja a Józsefváros Újságnak Szakcsi, és a végén még megjegyezte: „én már 79 vagyok, nemsokára meghalok, miért nem lehet az, hogy én jobban húzok a Fideszhez?”

Kapcsolódó
Átadták a törvények felülírásával megszületett Magyar Zene Házát
A japán Fudzsimoto Szú által tervezett üvegfalú épület vasárnap a nagyközönség előtt is megnyitotta a kapuit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik