Belföld

Lerasszistáztak, leköptek, majd összevertek és kiraboltak egy látássérült gyereket a vonaton

Lerasszistáztak, majd megvertek és kiraboltak egy látássérült kiskorút pár nappal ezelőtt a Debrecen-Mátészalka között közlekedő személyvonaton. A Nyírbátori Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte a bűncselekménnyel gyanúsított L.Sz. és G.A.Á. letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi belekötött a látássérült, kiskorú utasba. A Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása szerint maghéjjal dobálták, köpködték és rasszistának nevezték a fiatalt.

A gyerek a további provokáció elkerülése érdekében át akart menni a vonat egy másik kocsijába, ezért kilépett a peronra. A gyanúsítottak azonban utána mentek, rátámadtak, beszorították a sarokba, majd ököllel nekiestek és megrugdosták. Ezután a gyanúsítottak belökték a kiskorút a peronról egy kocsiba és bezárták rá az ajtót.

A gyerek kérte a támadókat, hogy hadd szedje össze a peronon maradt dolgait, de a gyanúsítottak kinevették és nem engedték vissza. A nyírmihálydi vasútállomáson a gyanúsítottak magukhoz vették a sértett bőröndjét, kabátját és hátizsákját, majd leszálltak a vonatról.

A gyerek ekkor segítséget kért a jegyvizsgálótól, aki értesítette a rendőrséget.A megvert kiskorú nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

A két férfit a nyomozóhatóság kiemelten súlyos bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja. Mindketten büntetett előéletűek, L.Sz. jelenleg is felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll, míg G.A.Á.-t korábban javítóintézeti nevelésre ítélték hasonló bűncselekmény miatt, ez alig fél éve járt le. A bíróság szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye miatt letartóztatta a két férfit. A gyanúsítottak és védőik fellebbeztek, így a végzés nem végleges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik