Belföld

Bedrogozva, 180-al menekült a pótkerékben ülő kisgyerekkel

Getty Images
Getty Images

Bedrogozva, kisgyermekkel a hátsó ülésen, 180-nal száguldozott egy férfi a barátnőjével Bács-Kiskun Megyében.A Kecskeméti Járási Ügyészség kábítószer birtoklás, új pszichoaktív anyaggal visszaélés, bódult állapotban elkövetett járművezetés és bűnpártolás miatt emelt vádat a sofőrrel és a párjával szemben.

A csongrádi férfi 2020 szeptember 23-án késő este extasyt és dizájner drogot fogyasztott, majd barátnőjével úgy ült autóba, hogy annak kisgyermekét gyerekülés helyett a hátsó ülésen elhelyezett pótkerékre ültették.

Miután elindultak, a tiszakécskei rendőrök követni kezdték és rendőri intézkedés alá kívánták vonni a bódult férfi által vezetett járművet, azonban a férfi a rendőri jelzés ellenére sem állt meg, hanem menekülni kezdett. Ennek során járműve sebességét 170-180 km/h-ra növelte, valamint többször is áttért a menetirány szerinti bal oldalra, amivel több  szembe jövő autót lehúzódásra, lassításra és megállásra kényszerített.

Az üldözésbe bekapcsolódott egy másik járőrpáros is, akik szolgálati gépkocsijukkal keresztbe álltak az úton és végül így kényszerítették megállásra a férfit.

Kiderült, hogy a férfi és a barátnője is fogyasztott korábban kábítószert, a nő ráadásul az elfogásuk előtt a hátsó ülésen lévő, pakettbe csomagolt dizájner drogot a melltartójába rejtette, amit az előállításukkor a rendőrök megtaláltak nála.

Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést kért a férfire. Barátnőjének bűnpártolás és kábítószer birtoklás bűntette miatt kell felelnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik