Belföld

Vonaton támadtak meg egy tinédzsert

police.hu
police.hu
A nyírbátori rendőrök egy napon belül elfogták őket.

A rendőrség január 19-én kapta a bejelentést, hogy egy Debrecenből Mátészalkára közlekedő vonaton egy tinédzsert két ismeretlen bántalmazott, kirabolt – írja a police.hu. A tinédzser egyedül utazott a vonaton, amikor két, számára ismeretlen belekötött.

Próbált kitérni az atrocitás elől, egy másik vagon felé vette az irányt, de a két vagon között mindketten nekiestek, ütötték-rúgták. A fiú értékeit hátrahagyva elmenekült. Támadói megakadályozták, hogy azokhoz hozzáférjen, majd a nyírmihálydi megállóhelyen leszálltak.  Elvitték a fiú kabátját, bőröndjét, hátizsákját, laptopját, mobiltelefonját, iskolai és személyes iratait.

A rendőrök egy napon belül, január 20-án lakóhelyükön elfogták a bűncselekmény két feltételezett elkövetőjét. G. A. 21 éves és L. Sz. 21 éves nyírmihálydi lakosokat. Rablás, súlyos testi sértés megalapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették őket,  előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A bűnpártolás vétség megalapozott gyanújával kihallgatták G. A. szüleit. Ők a nyomozás adatai szerint közreműködtek a rabolt  tárgyak értékesítésében, és megsemmisítésében a bizonyítás meghiúsítása érdekében. A bőröndöt elégették, a telefont összetörték, a hátizsákot eladták egyik szomszédjuknak. Otthonukban sértetlen állapotban az eltulajdonított laptopot, és ruhaneműket foglaltak le a rendőrök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik