Belföld

Ötven kilométeren át menekült a rendőrök elől egy 180-nal is repesztő ittas sofőr

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Közel ötven kilométeren keresztül, Soltvadkerttől Kecskemétig menekült a rendőrök elől egy ittas sofőr. A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmények elkövetése miatt indítványozta az ámokfutó letartóztatását.

A férfit január 18-án akarták igazoltatni, de a gyanúsított a rendőri jelzés ellenére sem állt meg a kocsijával, és elhajtott a helyszínről. A gyanúsított menekülése során több KRESZ-szabályt megszegett és a közúti közlekedésben szabályosan részt vevő sofőröket több alkalommal is veszélyeztette.

A férfi néhol 170-180 km/óra körüli sebességgel közlekedve rátért az 54-es számú főútra, ahol megpróbált leszorítani az útról több őt üldöző rendőrautót, akik csak úgy tudták elkerülni a balesetet, hogy lehúzódtak a gyanúsított gépjárműve elől.

ugyeszseg.hu

A rendőrök végül az M5-ös autópálya felhajtójánál lévő körforgalmat lezárva kényszerítették megállásra az elkövetőt. Ekkor az intézkedő rendőrök felszólították a férfit, hogy szálljon ki a kocsiból, amire a gyanúsított hátramenetben elindult és a mögötte egy méter távolságra megálló szolgálati autó jobb elejének ütközött.

A férfi ezt követően is ellenállt a rendőri intézkedésnek, s végül csak testi kényszer alkalmazásával tudták megbilincselni. Az őrizetben lévő büntetett előéletű férfi beismerő vallomást tett, és azt is elismerte, hogy a vezetés közben alkoholt, míg azt megelőzően a szeszes ital mellett kábítószert is fogyasztott. A férfi letartóztatásáról ma döntenek.,

Frissítünk!

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával és szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt letartóztatta a büntetett előéletű férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik