Belföld

Eszméletlenre verte a maszkot számon kérő buszsofőrt Újpesten, vádat emeltek ellene

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Életveszélyt okozó testi sértés, valamint közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly februárban eszméletlenre verte a maszkot számon kérő buszsofőrt Újpesten.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy a vádlott nem tett vallomást a nyomozati szakban.

A 31 éves férfi nem volt hajlandó felvenni a maszkját, ezért a járványügyi szabályokra tekintettel, a sofőr nem nyitotta ki neki a busz ajtaját. A méltatlankodó férfi a buszról leszálló sofőrt ököllel fejen ütötte, amitől a sofőr eszméletét vesztve, magatehetetlenül hanyatt esett és a fejét az aszfaltozott járdába ütötte.

A terhelt ezután sorsára hagyta a földön fekvő sofőrt és elhagyta a helyszínt. A sérülthöz a busz utasai hívtak mentőt. A sofőr életveszélyes fejsérüléseket szenvedett. Az ügyészség letöltendő börtönt kért a korábban már büntetett férfire.

A felvételen a bűncselekmény előzménye látható, egészen addig, amíg a sofőr leszáll a buszról. A 31 éves férfi  a következő pillanatban támadt rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik