Belföld

Azt mondták a vállalkozónak, hogy 34 millióért elsikáltatják az ügyésszel és a bíróval a büntetőügyét

Vesztegetést állítva, hivatalos személyi jelleg színlelésével elkövetett befolyással üzérkedés miatt folytat nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség több emberrel szemben.

A megalapozott gyanú lényege szerint a tavalyi év második felében két férfi a Belügyminisztériumban dolgozó befolyásos kapcsolatukra hivatkozva felajánlotta segítségét egy büntetőeljárás hatálya alatt álló személynek.

A két férfi azt állította a vállalkozónak, hogy a kapcsolatuk révén el tudják érni, hogy megszüntessék a mozgását nyomon követő technikai eszköz egyidejű használatával elrendelt bűnügyi felügyeletet és felfüggesszék, vagy akár megszüntessék a büntetőeljárást vele szemben.

A két férfi egy harmadik társuk segítségével egy magát – valótlanul – a „Fővárosi Bíróságon” ülnökként dolgozó személynek kiadó nőt mutatott be a vállalkozónak, aki  azt állította, hogy az ügyben eljáró ügyész és bíró megvesztegetésével 34 millió forintért el tudja intézni, hogy lekerüljön a vállalkozóról a lábbilincs, továbbá azt is, hogy később számára kedvező ítélet szülessen.

A magát hivatalosnak kiadó személynek nem volt lehetősége a büntetőeljárás befolyásolására, de a gyanúsítottak ennek látszatát a vállalkozó előtt folyamatosan fenntartották.

Az ügyészség elrendelte a büntetőügy befolyásolására alkalmas kapcsolatra alaptalanul hivatkozó három férfi és a magát hivatalos személynek kiadó nő őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki őket, majd indítványozta letartóztatásukat. Egy gyanúsított beismerő vallomást tett, míg a többi elkövető tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik