Belföld

Fának csapódott egy jogsi nélküli fiatal, amikor előbukkant két hátul elbújó kiskorú

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Fának csapódott egy jogsi nélküli fiatal, amikor hirtelen előbukkant a kocsiban két hátulra beülő kiskorú potyautas. A Fonyódi Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a húszas éveiben járó férfival szemben.

A vádirat szerint a fiatalember 2020 októberében az éjszakai órákban, ittasan, Lengyeltóti közelében beült a kocsijába és bár vezetői engedéllyel nem rendelkezett, a kisváros felé hajtott egy mellékúton.

A férfi nem tudott arról, hogy kiskorú ismerősei a közterületen nyitott állapotban hagyott autója hátsó ülése előtt elbújtak, mivel egyikük csak út közben szólította meg a férfit.

A terhelt annyira meglepődött, hogy nem tudott kellően a vezetésre koncentrálni, így a lejtős kanyarodó szakaszon letért az útról és egy fának ütközve állt meg.

A járműben elbújó fiúk mindketten megsérültek, egyikük súlyos, törésekkel járó sérüléseket, másikuk nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett. Az ügyészség pénzbüntetést kért a jogsi nélkül, ittasan vezető férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik