Belföld

Völner-ügy: Belső vizsgálat indul a Pázmányon is

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Több más egyetemet követően a Pázmány Péter Katolikus Egyetem is bejelentette, hogy belső vizsgálatot indít abban az ügyben, amely hétfőn robbant a sajtóban a Völner-ügy néven ismertté vált botrány leágazásaként. A 444.hu hétfőn írt arról, hogy Schadl Györgyöt, a bírósági végrehajtói kar immár letartóztatott elnökét – lehallgatott beszélgetései szerint –  sokan keresték meg azzal, hogy segítsen a jogi diplomához szükséges vizsgák letételében. Schadl a jelek szerint segített is végrehajtóknak és azok hozzátartozóinak, illetve  olyan fontos embereknek, mint Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Rektori Hivatala a kedden kiadott közleményében azt írja, a nyomozati anyagban szereplő telefonbeszélgetésekről az egyetem vezetése és oktatói a sajtóból értesültek. Siettek leszögezni, hogy a vizsgáztatás menete, a feleletek értékelése az egyetem valamennyi karán, így a Jog- és Államtudományi Karon is szigorú rend szerint zajlik.

Az Egyetem kiáll valamennyi tisztességes, a vonatkozó szabályokat mindenkoron tiszteletben tartó oktatója és hallgatója mellett, az oktatás és az értékelés (vizsgáztatás) során született eredmények tisztaságát nem kérdőjelezi meg

– áll a közleményben.

Tekintettel azonban arra, hogy a vizsgáztatás menetének megsértésére vonatkozóan a nyomozati anyagban szereplő információk alapján gyanú merült fel, az egyetem belső vizsgálatot indít. Mint írták, a folyamatban lévő büntetőeljárás érdekeire figyelemmel ennél bővebb tájékoztatást nem tudnak adni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik